Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα είναι μία αναδυόμενη, εναλλακτική μορφή επιχειρηματικότητας στηριζόμενη στην Κοινωνική Οικονομία. H Κοινωνική Επιχειρηματικότητα αφορά άτομα που σκέφτονται καινοτόμες λύσεις για τα πιο επείγοντα κοινωνικά προβλήματα. Είναι άτομα φιλόδοξα και επίμονα, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων προσφέροντας νέες ιδέες για αλλαγή ευρείας κλίμακας.
Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα δεν είναι πανάκια στη σημερινή οικονομική κρίση, αλλά αφορά ουσιαστικά τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν σήμερα 11 εκατομμύρια εργαζόμενοι, περίπου το 6% του συνόλου των εργαζομένων, που ανήκουν στις ομάδες του πληθυσμού που αναφέρθηκαν παραπάνω. Με άλλα λόγια υπάρχει ένα πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί και θέλει να κάνει τη διαφορά και η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα τους δίνει τη δυνατότητα «να επιχειρήσουν, να τολμήσουν και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ΑΛΛΙΩΣ».
 
 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ
Στέγη Γραμμάτων και ΤεχνώνΌμιλος Χρηματιστηρίου ΑθηνώνΕΛ.ΠΕΒιανέξΔΕΗΟΠΑΝΔΑΑγγέλικα ΚοροβέσηEQACocomatInteramericanΟΛΠΕΥΔΑΠRUN CommunicationsGreek GeeksBroustasBasementMentoringNewsbombΚαθημερινήnovalifeΠΡΩΤΟNEPITΊδρυμα ΜποδοσάκηGlobal SustainΕπιχειρώΧύτραSanofiΙΑΠΕΤΟΣVisit GreeceΔΕΠΑ